Stichting MaTimBa

Contactpersoon Pasteur Bouya

Pasteur Bouya, geboren en getogen in Timboektoe en dominee van de protestantse kerk in Timboektoe. Van oorsprong heeft hij een Islamitische opvoeding en opleiding genoten maar op 18-jarige leeftijd heeft hij zich bekeerd tot het Christendom. Hij zet zich al langere tijd in voor de nomadenbevolking rondom Timboektoe. In dit stukje stelt hij zichzelf voor.“Ik ben dominee van de nomaden bevolking die leven aan de rand van Timboektoe, de stad van mysteries! In Timboektoe komen we veel problemen tegen: materieel, spiritueel, moreel, voeding, Onderwijs staat echter bovenaan mijn lijstje. Een groot wetenschapper Amadou Ampateba zei – ik citeer- “onwetendheid is de belichaming van het kwaad.” Sinds ik dominee ben, help ik veel mannen, vrouwen en kinderen om hen uit de ellende te halen. Vanuit mijn betrokkenheid heb ik de stichting “Le Bon Samaritain” opgezet. We hebben een samenwerkingsverband met Matimba om het goed onderwijs voor de jongste kinderen, te ontwikkelen. Ik ben getrouwd en samen met mijn vrouw hebben we 5 eigen kinderen en veel pleegkinderen omdat in Timboektoe de kinderen en gezinnen die niets hebben op mij als dominee moeten kunnen rekenen. Met hartelijke groeten, Pasteur Bouya.

Voorzitter Helga Smit

helgaatjeIk ben Helga Smit en heb frequent gereisd door West-Afrika. Ik heb landen bezocht als Senegal, Mauritanië, Gambia, Burkina Faso en Mali. Tijdens een reis in februari 2006 door Mali kwam ik in contact met Pasteur Bouya,. Na deze reis ben ik op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk in West-Afrika omdat ik graag voor langere tijd de cultuur en de sfeer van dit continent wilde ervaren. Van november 2006 tot mei 2007 woonde en werkte ik in vier verschillende dorpen in de omgeving van Bamako en gaf ik les aan basisscholen. Na terugkomst in Nederland ging de gedachte steeds meer spelen om een eigen stichting op te zetten, met name voor de nomadenkinderen in Timboektoe. In november 2007 was de oprichting van stichting Matimba een feit. Ik heb een pedagogische HBO-opleiding en daarnaast een universitaire graad in politicologie en bestuurskunde. In het dagelijksleven in Nederland ben ik lifecoach en geef trainingen.

Penningmeester Astrid Dorothy Maloncy

Graag stel ik me voor als financieel medewerker van Stichting MaTimBa.
Mijn naam is Astrid Dorothy Maloncy (50 jaar) geboren en getogen te Paramaribo-Suriname. Gedurende 10 jaar woonachtig geweest op het eiland Curaçao - Nederlandse Antillen. Sinds 17 jaar woonachtig in Nederland.
Cijfermatige kennis/kunde en informatie zijn mijn passie en deze deel ik graag met belangstellenden. Onderwijs is heel belangrijk voor de mens, ongeacht kleur/achtergrond/taal of land. Stichting MaTimBa, heeft als doel het onderwijs te ontwikkelen in Mali, Timboektoe en Bamako. Ik - Astrid - draag graag een steentje hieraan bij.

 

Secretaris Georgette Engel

Georgette
Graag stel ik mij als nieuwe Secretaris van stichting MaTimBa voor!
Mijn naam is Georgette Engel (47 jaar) en geboren en getogen in Nieuw-Loosdrecht en inmiddels alweer bijna 17 jaar woonachtig in Amsterdam!
Ik heb HBO-V in Utrecht en Arbeids- & Organisatiepsychologie (WO) in Amsterdam gedaan en ik ben jaren als HR Adviseur werkzaam geweest. 

Nu ben ik meer actief binnen de zorg en de goede doelen sector en omdat ik in een Black American Gospel Choir zing, die iedere week repeteert in de Elthetokerk in Amsterdam-Oost, heb ik Helga leren kennen als oprichter en voorzitter van stichting MaTimBa.

Haar verhaal boeide mij meteen, want ik heb eerder een bouwreis in Ghana gedaan en ben toen gegrepen door dit Afrikaanse land in het bijzonder en West-Afrika in het algemeen. 
Ook hebben (kwetsbare) kinderen altijd mijn zwak gehad, dus één en één is twee! Daarnaast heb ik 2 jaar lang djembé gespeeld en les gekregen van onder andere een Malinese topmuzikant.

Adviseur Henk van Aartsen

Henk van AartsenIk ben Henk van Aartsen en adviseur/ fondsenwerver. Ik woon in Rotterdam en heb 2 zonen en 2 schone dochters en 5 kleinkinderen.
Ik ben gepensioneerd. Vroeger werkte ik bij ABN AMRO als personeelsadviseur. Het project is uitdagend en samen vormen we een fantastisch team, wat ook uit de resultaten blijkt.